Wat is het nut van muurafdekkers?

Een muurafdekker klinkt als een vanzelfsprekend onderdeel van uw muur. Echter komen afdekkers niet altijd voor op de muren van Nederlandse woningen. Daarom zijn veel mensen niet of nauwelijks bekend met muurafdekkers.

Wat is het nut van muurafdekkers?

Functionaliteit

Muurafdekkers zijn uitermate effectief om de stenen en voegen van uw muur te beschermen. Een bekende functionele afdekking van muren is de steen met een zogenaamde ezelsrug. Deze steen is in het midden iets hoger dan aan de zijkanten. Daardoor kan het water en vuil netjes over de muurafdekker stromen en wordt de muur ontzien van water en vuil. Tegenwoordig worden muurafdekkers vaak geleverd als een gelijmd element. De stenen zijn op deze manier eenvoudig zelf te monteren.

Mooie afwerking van uw muur

Naast de functionele toepassing, werken muurafdekkers uw muur ook mooi af. Ze bestaan in vele verschillende materialen, lagen, hoeken en afwerkingen. Een muurafdekker die naast functionaliteit er ook uit springt in stijl en design bestaat uit afdekstenen die een gladde geglazuurde afwerking hebben. Deze geven de muur een mooie en lange uitstraling. Bovendien zorgt de harde geglazuurde laag van de muurafdekker ervoor dat de muur tientallen jaren beschermd is tegen invloeden van buiten af.

Prefab raamdorpels en muurafdekkers combineren

Wat is het nut van muurafdekkers?

Om uw woning een geheel te laten uitstralen kunnen raamdorpels en muurafdekkers gecombineerd worden. Zoals de afbeelding hiernaast laat zien loopt de muurafdekker door in de raamdorpel. De afdekstenen komen overeen zodat de muur en het kozijn van de woning eenzelfde aanzien hebben. Het zou toch een raar gezicht geven als de muurafdekker een totaal andere kleur zou hebben dan de prefab raamdorpels?

Beginnen de stenen van uw muur af te brokkelen? Of wilt u weten hoe u uw muur beter kunt beschermen? Onze specialisten voorzien u graag van advies. Raamdorpelelementen BV kan uw muren afdekken met muurafdekkers naar keuze, zowel met functionele als stijlvolle afdekstenen. Indien u meer informatie wilt over muurafdekkers kunt u hier kijken of telefonisch contact opnemen via 0497 - 36 07 91.

Bericht van 31 mei 2015 van Bart

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD