Afstandhouder

De Ventiklik of de RaamdorpelClip is een handig hulpmiddel bij het leggen van uw raamdorpels. Met de Ventiklik of RaamdorpelClip wordt het nog makkelijker om uw raamdorpelelementen te plaatsen én het voorkomt houtrot- en lakschade aan uw houten kozijnen.

Verhoog de levensduur van uw houten kozijnen!

In veel gevallen wordt de raamdorpel nog steeds tegen de onderdorpel van een houten kozijn gemetseld. Hierdoor ontstaat er vochtophoping tussen de raamdorpel en het kozijn. Het vocht kan optrekken in het hout, op een plaats waar de schilder nooit meer bij kan.

Op basis van de schades die bij de Stichting Garantiefonds Timmerwerken worden gemeld, kunnen we ervan uitgaan dat dit probleem minimaal 8 miljoen euro per jaar aan schades oplevert!

De oplossing? Ventiklik! 

Met twee simpele kunststof blokjes is veel houtrotschade te voorkomen. Bij fabricage van het kozijn wordt de Ventiklik al aan de onderdorpel bevestigd. De Ventiklik zorgt ervoor dat de metselaar de raamdorpels niet meer vóór in de sponning kan trekken, maar gedwongen wordt om een vrije ruimte te houden voor de ventilatie van het kozijn.
Door de Ventiklik ligt de raamdorpel 8 mm vrij van het kozijn. Hierdoor wordt de ventilatie van de onderdorpel gegarandeerd.
ezelrug
De oplossing? RaamdorpelClip!

Met twee simpele kunststof clipjes is veel houtrotschade te voorkomen. De RaamdorpelClip zorgt ervoor dat de metselaar de raamdorpels niet meer vóór in de sponning kan trekken, maar gedwongen wordt om een vrije ruimte te houden voor de ventilatie van het kozijn.
Door de RaamdorpelClip ligt de raamdorpel 5 mm vrij van het kozijn. Hierdoor wordt de ventilatie van de onderdorpel gegarandeerd.
Color-Line muurafdekker

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD