Waterslagen

Dhr. Pieterse: "We hadden al jaren eerder prefab waterslagen moeten toevoegen aan ons huis, het bevalt prima. Daarnaast is een waterslag van Raamdorpelelementen eenvoudig zelf te monteren."

Raamdorpelelementen B.V. is al jaren specialist in het leveren van hoogwaardige waterslagen in diverse kleuren.

 •  Waterslagen eenvoudig gemonteerd
 •  Uw waterslag binnen 4 weken geleverd
 •  Volg uw bestelling online
 •  Diverse kleuren en modellen waterslagen

 Bel nu  0497 - 36 07 91 Vraag een offerte aan

Waterslag bestellen bij Raamdorpelelementen BV

Het bestellen van prefab waterslagen is bij ons heel eenvoudig. Online kunt u een offerte aanvragen. Deze sturen wij u per e-mail toe. Zo heeft u direct duidelijkheid over de kosten van de waterslagen. De status van uw bestelling kunt u inzien in ons online offertesysteem. Zo heeft u op elk moment inzicht in de fase van uw bestelling.

Omdat wij onze waterslagen in eigen beheer produceren, kunnen wij uw bestelling al binnen vier weken leveren. Elke waterslag wordt zorgvuldig verpakt in handige bakken en rekken. Deze halen we ook weer netjes bij u op. Hoewel de waterslagen makkelijk te monteren zijn, kunt u er ook voor kiezen onze specialisten in te schakelen. Zij hebben jarenlang ervaring met het foutloos plaatsen van een waterslag.

lichtgrijs raamdorpelelement
makkelijk in verstek te monteren
plaaten van een prefab raamdorpel


De voordelen van prefab waterslagen

Het gebruik van waterslagen uit één stuk is een goede keuze als u op zoek bent naar een kozijnaanpassing die nog jaren mee gaat. Prefab waterslagen hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van een losse waterslag.

 • Slijtvaste voegen
 • Strak en vlak resultaat
 • Eenvoudig zelf te monteren
 • Weerbestendig

Al onze waterslagen worden in eigen beheer gefabriceerd. Hierdoor weet u zeker dat u alleen kwalitatief hoogstaande producten geleverd krijgt.

Meerdere kleuren en modellen waterslagen

Onze prefab waterslagen zijn verkrijgbaar in meerdere standaard kleuren en modellen. Zo bent u er altijd zeker van dat uw nieuwe waterslagen passen bij het kozijn. De maten van onze waterslagen variëren van 130 mm tot 180 mm. Daarnaast zijn ze 32 mm dik en strakker van model dan oude waterslagen die je veel terugziet bij Nederlandse huizen. Elke waterslag is leverbaar met opstaande zijkanten. Openstaande zijkanten zorgen ervoor dat water en vocht snel en zorgvuldig worden afgevoerd. Tevens is het mogelijk om voor een kleine meerprijs de kleur van uw voeg aan te passen op de gekozen kleur.

Ons assortiment bestaat uit twee merken, met elk hun eigen eigenschappen:

waterslagen
 • 11 Standaard kleuren incl. Lichtbruin
 • 9 Standaard modellen
 • Ronder van model
 • Dikte 30mm en de Forte van 35mm in de maat 160mm
 • Alleen opstaande zijkanten van 160 - 105 - 215 x105x30
waterslagen
 • 13 standaard kleuren
 • 12 standaard modellen incl. 130mm en 180mm
 • Strakker van model
 • Dikte 32mm en de 25mm in de maat 160mm
 • Van elk model en kleur zijn wel opstaande zijkanten verkrijgbaar

Niet verglaasd

Wienerberger - IJzerklinker (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

Niet verglaasd

St. Joris - IJzerklinker (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Blauw Gesmoord (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

 

Geglazuurd standaard

Wienerberger - Zwart (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

Geglazuurd standaard

St. Joris - Zwart ZW-02 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Donkerbruin (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

St. Joris - Bruin RD-11 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Donkerbruin Hoogglans
(model 160x105x30 2cm klik)

geen afbeelding

 

Wienerberger - Lichtbruin (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

 

Geglazuurd speciaal

Wienerberger - Basalt grijs (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

Geglazuurd speciaal

St. Joris - Antraciet 21-04 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Platina grijs (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

St. Joris - grijs 296-10 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Sahara geel (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

St. Joris - Geel GE-05 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Ivoor (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

St. Joris - Wit 21-W (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Hollands rood (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

St. Joris - Rood RO-05 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wienerberger - Zwart hoogglans (model 160x105x30 2cm klik)

waterslagen

St. Joris - Donker Blauw BL-21 (model 160x105x32 2cm klik)

geen afbeelding

 

St. Joris - Blauw Z-14 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

 

St. Joris - Blauw groen Z-2 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

 

St. Joris - Steenrood BR-01 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

 

St. Joris - Licht rose BR-02 (model 160x105x32 2cm klik)

waterslagen

Wat is een waterslag?

Raamdorpelelementen B.V. krijgt regelmatig de vraag wat is een waterslag? Een waterslag is hetzelfde als een raamdorpel, maar omdat de namen door elkaar worden gebruikt kan er verwarring ontstaan. Waterslagen en raamdorpels zijn de stenen afwerking die u vaak terugziet onder een kozijn. Daarnaast wordt de waterslag ook wel lekdorpel genoemd. Een lekdorpel is eigenlijk een korte waterslag. Deze worden veelal toegepast onder kozijnen en gevels waarin verschillende soorten materialen verwerkt zijn, bijvoorbeeld hout of metaal.

Het verschil tussen de waterslag en de raamdorpel zit in het materiaal waar deze uit bestaan. Waterslagen zijn vaak gemaakt van metaal of kunststof, terwijl raamdorpels vaak van beton of steen zijn. In het assortiment van Raamdorpelelementen B.V. vindt u diverse stenen raamdorpels van St. Joris en Wienerberger Terca.

De functie van waterslagen

Net als een raamdorpel wordt de waterslag bevestigd onder het kozijn. Beiden voorkomen dat vuil met regenwater langs de gevel van de woning naar beneden loopt. Waterslagen voorkomen tevens dat water en vocht kan binnendringen in de muur. Op die manier kan er geen vocht- of houtrotschade aan het kozijn of de spouw ontstaan. Maar niet alleen waterslagen zorgen ervoor dat water en vocht buiten de deur blijft. Muurafdekkers dragen ook bij aan een langdurige bescherming van de woning. Zoals de naam al zegt dekken muurafdekkers de muur af. Ze voorkomen dat water en vocht de stenen van de muur aantasten. Hier leest u meer over onze muurafdekkers.

Bovendien heeft Raamdorpelelementen B.V. met de verbetering van de ventiklik gezorgd voor een eenvoudigere montage van waterslagen. De ventiklik is een plastic hulpmiddel dat wij hebben ontwikkeld en het leggen van waterslagen sneller en makkelijker maakt. Wij hebben het plastic van de ventiklik sterker gemaakt, waardoor het plastic nagenoeg onbreekbaar is geworden als het schroefje wordt aangedraaid. Dit heeft een nieuwe deur opengezet voor de woningbouw. Onze ventikliks worden ingezet in de nieuwbouw, omdat het voor bouwvakkers eenvoudiger is om waterslagen onder kozijnen te monteren. Meer informatie over de ventiklik.

Prefab waterslagen

De prefab raamdorpels van Raamdorpelelementen B.V. zijn verkrijgbaar als groot verlijmd element. Dit maakt het eenvoudig om de raamdorpels onder het kozijn te monteren. Hetzelfde geldt voor de prefab waterslagen. Een losse waterslag moet per stuk ingemetseld worden en dat vraagt veel tijd en moeite. Daarentegen worden prefab waterslagen als een verlijmd geheel onder het kozijn gemonteerd. Dit is veel efficiënter en minder tijdrovend. Bovendien zijn de prefab waterslagen slijtvast en worden ze ingewassen in de fabriek. Daardoor krijgt u bij de montage een mooi en strak geheel. Met prefab waterslagen straalt uw woning een strak geheel uit. Lees meer over de montage.

Heeft u nog vragen over onze waterslagen?

Onze specialisten staan u graag te woord over het plaatsen van waterslagen bij uw woning. Ook voor tips bij de montage staan wij voor u klaar. Is er nog iets onduidelijk of wilt u meer weten? Bel dan naar 0497-360791 of vul het contactformulier in.

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD