Natuursteen Vensterbank

Een vensterbank is de afdekking van de borstwering langs de onderdorpel van een raamkozijn. Deze afdekking kan gemaakt zijn van hout, natuursteen, tegels of metaal. De vensterbank bevindt zich meestal aan de binnenzijde van het pand, d.w.z. het glas is nagenoeg op gelijke diepte met de buitenzijde van de buitenmuur geplaatst.

Bij Raamdorpel hebben we 4 verschillende materialen:

  • hardsteen
  • graniet
  • marmer
  • marmer composiet
Offerte aanvragen? Stuur een email naar info@raamdorpel.nl
 

Hardsteen

Belgisch hardsteen betonlook

Belgisch hardsteen betonlook natuursteen vensterbank

Hardsteen

Belgisch hardsteen licht gezoet geschuurd

Belgisch hardsteen licht gezoet vensterbank natuursteen

Hardsteen

Belgische Hardsteen geborsteld

Belgische Hardsteen geborsteld natuurstenen vensterbank

Hardsteen

Belgische Hardsteen donker gezoet

Belgische Hardsteen donker gezoet

Graniet

Zimbabwe Black gepolijst

Belgisch hardsteen betonlook

Graniet

Zimbabwe Black gezoet

Belgisch_hardsteen_licht_gezoet

Graniet

Steel Grey

Belgisch hardsteen betonlook

Marmer

Bianca Carrara

Belgisch_hardsteen_licht_gezoet

Marmer composiet

Dessert Beige

Belgisch hardsteen betonlook

Marmer composiet

Crystal White

Belgisch_hardsteen_licht_gezoet

Marmer composiet

Crystal Grey

natuursteen vensterbank Belgisch hardsteen betonlook

Marmer composiet

Crystal Black

Belgisch_hardsteen_licht_gezoet

 

Functie van natuursteen vensterbank

Waar vroeger een vensterbank echt werd gebruikt als bank in de binnenruimte van een huis, worden ze tegenwoordig vooral gebruikt om planten of andere aankleding op de zetten. Echter hebben de buitenvensterbanken ook een belangrijke functie. Een natuursteen vensterbank is namelijk vaak een bouwkundige toepassing die de constructie ten goede komt. Ook dient de vensterbank als overgang tussen de muur en het kozijn. Het water dat van de raam naar beneden loopt wordt door de vensterbank belet om direct op het metselwerk terecht te komen, dit voor het behoud van de buitenmuren.
 

Natuursteen vensterbank of een vensterbank van ander materiaal

Natuursteen vensterbanken worden geplaatst aan de onderkant van een raamkozijn en kunnen aan de buitenkant of binnenkant van een gebouw zichtbaar zijn. De materiaalkeuze van de vensterbank is persoons- of gebouwafhankelijk. Bij Raamdorpelelementen BV heeft u maar liefst keuze uit vier verschillende hoofdmaterialen: hardsteen, graniet, marmer en marmer composiet. Deze materialen hebben allemaal een eigen uitgebreid assortiment. Deze natuurstenen materialen zijn weerbestendig, waar bakstenen muurafdekkers vervuiling door kunnen laten op het metselwerk.
Een natuursteen vensterbank is onder andere verkrijgbaar in Chinees natuursteen, Belgisch natuursteen en Zimbabwe graniet.
 

Combineer natuursteen vensterbank met andere producten

Om de uitstraling van uw pand te perfectioneren, kunt u bij raamdorpel.nl ook uw brievenbussen, deuromlijsting en raamomlijsting in dezelfde stijl bestellen. Wij produceren al deze producten zelf, volledig afgestemd op uw wensen. Neem contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken.
 

Montage van natuurstenen vensterbanken en raamdorpels

Om het u gemakkelijk te maken hebben we bij Raamdorpelelementen BV prefab raamdorpels. Met snelle bezorging en eenvoudige te monteren. De raamdorpels worden uit een stuk vervaardigd in eigen beheer en worden geleverd met een duidelijke montage-instructie.
Heeft u liever dat wij de montage op ons nemen? Geen enkel probleem! We komen graag bij u om de natuurstenen vensterbanken en/of raamdorpels te installeren. 

 

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD