Raamdorpels: het belang van een goede montage

De raamdorpel, ook wel bekend als waterslag, is een bekend onderdeel van het Nederlandse straatbeeld. Het zorgt er voor dat het regenwater niet in de onderliggende gevel loopt, maar netjes in de grond verdwijnt. Raamdorpels voorkomen ook dat vuil, dat met het regenwater mee stroomt, niet langs de gevel loopt. Ze zijn belangrijk om vocht, vorst en wind buiten de deur te houden. Onjuiste of verkeerde montage kan leiden tot schade aan uw kozijn of spouw.

Raamdorpels & prefab raamdorpels

Naast losse raamdorpelstenen zijn er ook verlijmde elementen. Deze raamdorpelelementen, oftewel prefab waterslagen, hebben een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van losse raamdorpels. Ten eerste moeten losse raamdorpels per stuk worden ingemetseld. Bij moeilijk te bereiken plekken en lastige hoeken, zoals een erker of een kozijn op de tweede verdieping van uw woning, zijn raamdorpelelementen veel eenvoudiger en sneller te monteren. Daarnaast bevatten raamdorpelelementen slijtvaste voegen, krijgt u gemakkelijk een strak en vlak resultaat en zijn ze volledig ingewassen in de fabriek waardoor ze ook bij regenachtig weer gewoon te leggen zijn onder uw houten kozijn.

Raamdorpel montage

Prefabraamdorpelelementen

De montage van losse raamdorpels is een klus die zeer nauw luistert. Het is wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Bij verkeerde montage kunnen er naar verloop van tijd barstjes, algengroei en vocht ophopingen ontstaan in de voegen van de raamdorpels. Deze schadelijke effecten kunnen ook doorwerken op uw houten kozijnen. Hout is namelijk zeer gevoelig voor vocht en wind. Misschien heeft u er niet eerder zo bij stil gestaan, maar raamdorpels bieden de kozijnen bescherming tegen vocht-, vorst en houtrotschade. Van een goede montage van de raamdorpelelementen kunt u nog jarenlang plezier beleven.

De specialisten van Raamdorpelelementen B.V.

Om schade voor te zijn en extra kosten te vermijden, is het makkelijker om onze vakmensen van in te schakelen. Wij kunnen op projectbasis uw oude raamdorpels slopen en nieuwe raamdorpelelementen plaatsen, maar onze specialisten kunnen u ook van tips en suggesties voorzien. Voor meer informatie over de raamdorpelelementen kunt u hier kijken of direct contact opnemen via telefoonnummer 0497 360 791.

Lees meer over prefab raamdorpels.

Bericht van 21 september 2015 van Bart

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD