Spekband natuursteen

Een natuursteen spekband of speklaag is een gevelband. Deze is vaak van natuursteen, beton of keramisch als afwisseling in het metselwerk van baksteen. De speklaag is daartoe van een andere kleur dan het metselwerk, vaak een lichtere tint. Tegenwoordig is spekband vaak uitgevoerd in beton, keramisch of natuursteen. 
Architectonisch kan het interessant zijn bijvoorbeeld raamdorpels door te zetten in een spekband met dezelfde kleur en textuur, waarmee (extra) doorlopende lijnen in de gevel ontstaan.

Spekbanden worden niet alleen uit esthetische overwegingen toegepast, de dragende gevelbanden zijn ook dragers van het erboven liggende metselwerk (metselwerkopvang).


Belgisch arduin spekband
Natuursteen spekbanden belgisch arduin

Belgisch arduin gezoet spekband
Natuursteen spekband belgisch arduin gezoet
Zimbabwe spekband
Natuursteen spekband zimbabwe

Bel nu 0497 - 36 07 91 Vraag een offerte aan

 

Natuursteen spekband

Het hardsteen dat Raamdorpel gebruikt voor spekband natuursteen is Belgisch arduin, Belgisch arduin gezoet of Zimbabwe. Alle drie hardsteensoorten die een lange levensduur beloven en een prachtig natuurlijk uiterlijk geven aan uw metselwerk.
 

Combineer de spekband natuursteen met de natuursteen vensterbank

Door het materiaal van de spekband natuursteen te combineren met de natuursteen vensterbank, creëert u mooie uniforme details aan uw pand met de garantie op een lange levensduur door het gebruik van het hardsteen.
 

Plaats spekbank natuursteen voor een mooi architectonisch effect

De natuurstenen spekband van Raamdorpel kunt u plaatsen om het metselwerk een mooier uiterlijk te geven. Door de afwijkende kleur van de spekband ten opzichte van de bakstenen, ontstaat een mooi effect in het bouwwerk. Naast het prachtig ogende resultaat, heeft de spekband natuursteen ook vaak een dragende functie. Ze dienen als dragende gevelband voor het metselwerk wat er bovenop ligt.
 

Kies ook voor hardsteen raamdorpels

Een raamdorpel beschermt het houtwerk van uw pand tegen schade door vocht. Door de kleur van de raamdorpel af te stemmen op de kleur van de spekband en vensterbank van natuursteen, blijft de buitenkant een prachtige eenheid, terwijl het hout- en metselwerk beschermd wordt. Een natuurstenen raamdorpel is bestelt u ook gemakkelijk bij Raamdorpel.nl
 

Vragen over natuursteen spekband of raamdorpels

Weet u precies wat u nodig heeft voor uw project? Dan kunt u heel eenvoudig online een offerte aanvragen. Ook kunt u bestellingen doorgeven per email of telefoon. Wij begrijpen het ook als u aanvullende informatie wilt over de soorten natuursteen, hardsteen of andere materialen waarmee wij onze producten maken. Wellicht zit u om advies verlegen voor uw project, geen probleem! Voor al uw vragen over onze hardsteen producten, of voor hulp bij het bepalen van de hoeveelheid die u nodig heeft, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. 

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD