Zoektocht naar oplossingen

Het is vanuit deze eigen maatwerkproductie dat het kwartje viel bij Bart Tenbült. Een kwestie van ‘out-of-the-box’ denken. Bart zei het al eerder: “De bouw verandert. Er komen steeds beter geïsoleerde gevels op de markt, met veel dikkere isolatielagen, een afwerking van stucwerk of steenstrips en we zien een toenemende combinatie met houtbouw. Het betekent dat een zware raamdorpel niet meer kan leunen op een stevige ondergrond zoals de traditionele bakstenen buitenschil. Als tussenoplossing kiezen we dan voor metalen hoekijzers als ondersteuning, maar dat levert wel een flinke koudebrug op en dat staat haaks op de gewenste optimale isolatiewaarde van de gevel.”
Het werd het startpunt van een jarenlange zoektocht. Het vernieuwende product moest redelijk eenvoudig te maken zijn, uiteraard op maat, en verder licht van gewicht zijn en in eigen huis te produceren. En natuurlijk moest de innovatie voldoen aan de belangrijkste eis: optimale isolatie. Dat in de eerste plaats bepaalde de keuze voor EPS als kern.
           Zoektoch naar oplossing koudebrug: isosillFout detail
Omdat natuursteen, beton en keramische raamdorpels te zwaar zijn mogen deze niet op de EPS rusten. Hierdoor moet je de raamdorpels ondersteunen met een hoekijzer. omdat steenachtige en ijzeren materialen hele goede geleiders zijn onstaat er een koudebrug. Dit is niet wenselijk
   




 

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD