Ventiklik

De Ventiklik is een handig hulpmiddel bij het leggen van uw raamdorpels. Met de Ventiklik wordt het nog makkelijker om uw raamdorpelelementen te plaatsen én het voorkomt houtrot- en lakschade aan uw houten kozijnen.

Color-Line muurafdekker

Verhoog de levensduur van uw houten kozijnen!
In veel gevallen wordt de raamdorpel nog steeds tegen de onderdorpel van een houten kozijn gemetseld. Hierdoor ontstaat er vochtophoping tussen de raamdorpel en het kozijn. Het vocht kan optrekken in het hout, op een plaats waar de schilder nooit meer bij kan.

Op basis van de schades die bij de Stichting Garantiefonds Timmerwerken worden gemeld, kunnen we ervan uitgaan dat dit probleem minimaal 8 miljoen euro per jaar aan schades oplevert!

De oplossing? Ventiklik!
Met twee simpele kunststof blokjes is veel houtrotschade te voorkomen. Bij fabricage van het kozijn wordt de Ventiklik al aan de onderdorpel bevestigd. De Ventiklik zorgt ervoor dat de metselaar de raamdorpels niet meer vóór in de sponning kan trekken, maar gedwongen wordt om een vrije ruimte te houden voor de ventilatie van het kozijn.
Door de Ventiklik ligt de raamdorpel 8 mm vrij van het kozijn. Hierdoor wordt de ventilatie van de onderdorpel gegarandeerd.

Bestelformulier

Aantal Ventikliks*
Bedrijfsnaam*
Adres of postbus*
Postcode & plaats*
BTW-nummer
Contactpersoon*
Telefoon*
E-mail*
 

We wijzen je op ons privacybeleid.

Montage Ventiklik
Monteer 2 Ventikliks in de ondersponning van het kozijn, 7 centimeter vanaf de zijkanten, maximaal 1 meter uit elkaar. Bij bredere kozijnen plaatst u meerdere Ventikliks onder het kozijn.

KOMO-certificering
Voor kozijnfabrikanten met KOMO-keur is het van belang dat zij de voorschriften volgen. Eén van deze voorschriften (katern 11) is het treffen van een voorziening waardoor er geen capillaire werking meer mogelijk is.
De Ventiklik is de ideale oplossing!

Download Ventiklik brochure

Aantal Stukprijs Totaal
500 10,5 ct € 52,50
1.000 9,5 ct € 95,00
5.000 8 ct € 400,00
10.000 7 ct € 700,00

Prijzen excl. BTW, incl. verzendkosten.
Minimale afnamehoeveelheid 500 stuks.