Ventiklik

De Ventiklik is een handig hulpmiddel bij het leggen van uw raamdorpels. Met de Ventiklik wordt het nog makkelijker om uw raamdorpelelementen te plaatsen én het voorkomt houtrot- en lakschade aan uw houten kozijnen.

Color-Line muurafdekker


Verhoog de levensduur van uw houten kozijnen!


In veel gevallen wordt de raamdorpel nog steeds tegen de onderdorpel van een houten kozijn gemetseld. Hierdoor ontstaat er vochtophoping tussen de raamdorpel en het kozijn. Het vocht kan optrekken in het hout, op een plaats waar de schilder nooit meer bij kan.

Op basis van de schades die bij de Stichting Garantiefonds Timmerwerken worden gemeld, kunnen we ervan uitgaan dat dit probleem minimaal 8 miljoen euro per jaar aan schades oplevert!

De oplossing? Ventiklik!

Met twee simpele kunststof blokjes is veel houtrotschade te voorkomen. Bij fabricage van het kozijn wordt de Ventiklik al aan de onderdorpel bevestigd. De Ventiklik zorgt ervoor dat de metselaar de raamdorpels niet meer vóór in de sponning kan trekken, maar gedwongen wordt om een vrije ruimte te houden voor de ventilatie van het kozijn.
Door de Ventiklik ligt de raamdorpel 8 mm vrij van het kozijn. Hierdoor wordt de ventilatie van de onderdorpel gegarandeerd.

GA NAAR ONZE WEBSHOP OM TE BESTELLEN


Montage Ventiklik

Monteer 2 Ventikliks in de ondersponning van het kozijn, 7 centimeter vanaf de zijkanten, maximaal 1 meter uit elkaar. Bij bredere kozijnen plaatst u meerdere Ventikliks onder het kozijn.

KOMO-certificering

Voor kozijnfabrikanten met KOMO-keur is het van belang dat zij de voorschriften volgen. Eén van deze voorschriften (katern 11) is het treffen van een voorziening waardoor er geen capillaire werking meer mogelijk is. De Ventiklik is de ideale oplossing!

Download Ventiklik brochure

Aantal Stukprijs Totaal
500 stuks 17 ct € 85,00
1.000 stuks 16 ct € 160,00
5.000 stuks 14 ct € 700,00
10.000 stuks 13 ct € 1.300,00

Prijzen zonder korting, login voor je prijs
Prijzen excl. BTW, incl. verzendkosten.
Prijzen zijn geldig t/m 31-12-2024
Minimale afnamehoeveelheid 500 stuks.

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD