Natuursteen

Soorten natuursteen voor raamdorpels/spekbanden/muurafdekkers
Chinees natuursteen

Chinees hardsteen is een steeds meer gebruikte natuursteen die in China wordt gewonnen. De populairste regio is Qing Dao. In dit gebied liggen vele steengroeven die kwalitatief goed Chinees hardsteen produceren.
De Chinees hardsteen, is een prachtige hardsteen soort die prijstechnisch gezien erg interessant is. De fossielen in het hardsteen zijn erg kenmerkend voor de gezoete versie. Dankzij de perfecte zoetlaag komen de fossielen prachtig naar voren. De Chinese hardsteen wordt vaak als alternatief gebruikt voor het Belgische Hardsteen, waar over het algemeen toch een hoger prijskaartje aan hangt.
Chinees natuursteen is kwalitatief uitstekend, mooi van kleur en heeft een tijdloos karakter. De kleur loopt langzaam terug van donkerblauw naar grijsblauw. Ondanks de hardheid is dit type steen gevoelig voor krassen. Door kalkafzetting en weersinvloeden worden de krassen na verloop van tijd minder zichtbaar.

Benaming Chinees natuursteen 

Helaas heb zo veel verschillende namen voor chinees natuursteen dat je "door de bomen het bos niet meer ziet"
maar alles is hetzelfde, hier enkele benamingen.

  • Diep blauw
  • Chinees arduin
  • Spotted bluestone
  • Blue stone
  • Blue moon
  • China blue
  • Siam bluestone
  • Asian blue
  • Aziatische blauwsteen


Belgisch natuursteen


Belgisch natuursteenBelgisch hardsteen wordt al sinds de middeleeuwen op intensieve wijze gewonnen. Vandaag de dag met name uit de steengroeven van Zinnik, de Ourthe-Amblève en de Bocq. De uitstraling van deze compacte blauwgrijze kalksteen uit het Tournaisien (geologisch tijdperk) wordt gekenmerkt door een overvloed aan resten van kleine fossielen. Crinoïden, koralen en schelpen tekenen zich helder af tegen een zwarte ondergrond. De ondergrond bestaat uit een microkristal gesteente dat uiterst veel koolstof bevat waardoor de donkere kleur van Belgisch Hardsteen ontstaat.

Kleuren Hardsteen (zoeten)
Het voordeel van Belgische hardsteen is dat wij de zichtzijde zo kunnen schuren zodat je verschillende kleuren krijgt. Deze bewerking wordt 'zoeten' genoemd. wij kunnen met deze techniek 3 verschillende bewerkingen/kleuren maken, Licht gezoet - geschuurd, Licht gezoet - geborsteld en donker gezoet
Tevens kunnen we de zichtzijde zo behandelen zodat je een betonlook krijgt
kleurstalen


Belgisch natuursteen Eco (budget)
Voor een goedkopere variant maar met de zelfde kwaliteit, hebben we een Eco variant ontwikkeld.
Het is een vlakke dorpel met een verlijmde dam van 2 x 2 cm. Eco, slimmer en goedkoper
belgisch natuursteen budget

Zimbabwe granietZimbabwe graniet natuursteen
Zimbabwe is een zwarte doleriet, en wordt gewonnen in Zimbabwe. Doleriet is een hard zwart stollingsgesteente terug te vinden in een lage heuvelrug. Deze doleriet heuvels zijn ongeveer 1900 miljoen jaar oud, en kan worden herkend aan een langgerekte heuvels met veel begroeiing. Het is niet de meest zwarte graniet. Eigenlijk kan de kleur beter beschreven als heel erg donker grijs. De is afkomstig van de ijzeroxide en plagioklaas in de veldspaat kristallen. Het materiaal werd voor het eerst op commerciële schaal beschikbaar rond 1971. De vraag naar het materiaal is sinds de jaren 90′ enorm gegroeid. Echter, kan aan de vraag niet altijd worden voldaan door de economische en politieke instabiliteit van het land. De laatste jaren is het aantal groeves dan ook afgenomen.
Zimbabwe graniet is krasbestendig, gemakkelijk te reinigen en super sterk
 

Bel nu 0497 - 36 07 91 Vraag een offerte aan

Raamdorpel.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD