Veel gestelde vragen

Wat is de levertijd van de raamdorpelelementen?
Onze levertijd is tussen 1 en 4 werkweken. Wij rijden routes door heel Nederland. Minimaal 1 keer in de 4 weken komen wij in uw regio. Hierdoor is het mogelijk 1 week voor levering nog elementen bij te bestellen.

U kunt uw bestelling altijd via internet volgen. Log in op ons offertesysteem om uw historie te bekijken. Achter elke bestelling staat de status waarin deze zich bevindt.

Waarom zou ik voor 5cm klikhoogte kiezen?
De steentjes met een klik van 5 centimeter geven de schilder meer ruimte om de onderdorpel van het houten kozijn te schilderen.
In sommige gevallen komt u met het toepassen van deze hoge klik ook gunstiger uit met de lagenmaat. U kunt hiermee voorkomen dat u een schift onder de elementen moet metselen.
In welke schuinte moet je raamdorpels leggen?
Wij raden aan een schuinte aan te houden van 10 a 15 graden. Gebruik voor alle elementen dezelfde schuinte.
Hoe kan ik makkelijk al mijn elementen in dezelfde schuinte krijgen?
Leg het eerste element met een zwaaihaak, of gewoon op het oog, zoals u het netjes vindt liggen. Vervolgens maakt u een maatplankje met deze schuinte. Deze kunt u steeds langs de andere elementen houden, waardoor u alle elementen in dezelfde schuinte kunt leggen.
Er is een steen beschadigd in mijn element. Hoe kan ik deze repareren?
Wanneer u een steen van het element beschadigd heeft, kunt u deze niet zomaar weghakken zoals op de traditionele manier. Sla het element, met behulp van een platte beitel, in zijn geheel los. Leg het element daarna op een plank en slijp de beschadigde steen er tussenuit. Daarna kunt u de losse delen, met een vervangende steen, in verse specie terugleggen en afvoegen.
Wat zijn waterslagen?
Raamdorpels worden vaak ook waterslagen genoemd. Dit is dus hetzelfde.
Waarom blijft mijn status nog steeds op "opdracht" staan?
De opdrachtstatus (groen) blijft voor 90% van de tijd op groen staan. Pas een paar dagen voor levering veranderd de status. Dit geeft als voordeel, als de status nog op groen of geel staat dat u nog een order kan toevoegen aan de reeds lopende order(s). hierdoor kunt u de vrachtkosten door meerdere orders delen.
Hoe komen de elementen aan op het werk?
Om schade aan de raamdorpelelementen te voorkomen, worden deze vervoerd op stalen rekken of in kratten. Afhankelijk van het aantal te leveren meters ontvangt u uw elementen in een bak, danwel een rek / bok:

Bak
Levering < 80m1
Elementen > 2,4 m1 worden in delen gemaakt.
Rek
Levering ? 80m1
Elementen > 3 m1 worden in delen gemaakt.
Meer informatie over levering van raamdorpelelementen, bakken en rekken vindt uw op de Levering-pagina.
Zijn de bakken/rekken lee

Waarom moeten elementen vrij van de sponning van het kozijn liggen?
Voor houten kozijnen is het verstandig de elementen iets vrij te leggen in de sponning om de onderdorpel te kunnen ventileren. Dit om optrekkend vocht, met als gevolg houtrotschade, tegen te gaan. Natuurlijk is dit niet alleen bij elementen van belang, maar ook bij het gebruik van losse steentjes.
Door toepassing van de Ventiklik (ofwel Econ-Fix) zijn de elementen nog makkelijker te leggen, en liggen deze altijd op de juiste afstand in de sponning.