Blog

Prefab raamdorpels monteren: zo doet u dat!

Raamdorpel.nl geeft u een stappenplan om eenvoudig uw prefab raamdorpels te monteren. Lees in het blog hoe u dit zelf kunt doen.

Prefab raamdorpels combineren met het raamkozijn

Prefab raamdorpels beschermen de spouw en het kozijn tegen schadelijke effecten. Uw huis kan dan ook niet zonder. In een eerder blog benadrukten we al het belang van een goede montage van raamdorpelelementen, maar u wilt natuurlijk ook dat de raamdorpels een mooie aanvulling aan uw ramen en kozijnen zijn.

Raamdorpels: het belang van een goede montage

De raamdorpel, ook wel bekend als waterslag, is een bekend onderdeel van het Nederlandse straatbeeld. Het zorgt er voor dat het regenwater niet in de onderliggende gevel loopt, maar netjes in de grond verdwijnt. Raamdorpels voorkomen ook dat vuil, dat met het regenwater mee stroomt, niet langs de gevel loopt.

Wat is het nut van muurafdekkers?

Een muurafdekker klinkt als een vanzelfsprekend onderdeel van uw muur. Echter komen afdekkers niet altijd voor op de muren van Nederlandse woningen. Daarom zijn veel mensen niet of nauwelijks bekend met muurafdekkers.

Functionaliteit Muurafdekkers zijn uitermate effectief om de stenen en voegen van uw muur te beschermen. Een bekende functionele afdekking van muren is de steen met een zogenaamde ezelsrug.